Voorgerechten

Iedere regio in Italië heeft zo haar eigen typische producten op het gebied van vleeswaren. Denk aan de rauwe ham…
Verassend en gezellig, deze groentefondue uit Piëmonte. Bagna caoda (of bagna caûda) is dialect voor 'warm bad'. De stukjes rauwe…
Bruschetta, geroosterd brood, is van boerenoorsprong en bedoeld om oud brood op te maken. Tegenwoordig wordt de bruschetta vooral gewaardeerd…
Buridda is een klassieke vissoep uit Genua, die veel variaties kent. Behalve onderstaande ingrediënten kun je er (geweekte) stokvis, pijnboompitten,…
In de wintermaanden zijn de artisjokken volop verkrijgbaar. Vaak worden artisjokken als voorgerecht "sott'olio" geserveerd, met olie en azijn. Dit…
Er bestaan in de Italiaanse keuken veel verschillende manieren om artisjokken te bereiden. Dit recept met kruiden komt uit Ligurië.…
Carpaccio werd voor het eerst geserveerd in 1963 in Venetië, in Harry's bar, ten tijde van een tentoonstelling van de…
Heel eenvoudig en zo anders dan de Nederlandse traditionele bereidingswijze voor mosselen. Het gerecht vind je ook wel als "zuppa…
Voor de liefhebbers van peulvruchten is dit een simpel, smaakvol voor- of bijgerecht. Verse bonen verdienen de voorkeur boven gedroogde…
De mooie goudgele bloemen van de mergpompoen, beter bekend als courgette, stelen in dit heerlijke gerecht uit Sicilië de show.…
Voor dit gerecht geldt hetzelfde als voor het de tomatensalade (insalata di pomodori): neem zongerijpte tomaten uit de Zuidelijke landen.…
Voor de liefhebber van de 'exotische' Mediterrane keuken is het dit recept een mooie kennismaking. Polpo, octopus, is geen inkvis,…
Minestrone is die welbekende, heerlijke, rijkgevulde groentensoep uit Italië en iedere streek heeft daarvan een eigen versie. De minestrone uit…
Mozzarella, een bekend Italiaans jong kaasje, wordt oorspronkelijk van de melk van de buffelkoe gemaakt. De zachte, romige smaak van…
Deze klassieker behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. In de eenvoud van het gerecht komen de smaken van de meloen en…
Dit eenvoudige gerecht kan als voor-, lunch- of hoofdgerecht geserveerd worden. De meeste tijd van de bereiding zit in het…
Bij Stracciatella denken we meteen aan het welbekende Italiaanse ijs met flinterdunne stukjes chocola. Maar stracciatella is ook de naam…
Vellutata betekent: fluweelzacht. Om dat te bereiken worden de ingrediënten fijngemalen met de staafmixer of in de blender, of door…
Deze zomerse schotel van gemengde groenten is een lust voor het oog, en is geschikt als voorgerecht, als licht lunchgerecht…