Affettati misti (Vleeswarenplateautje)

Affettati misti (Vleeswarenplateautje)

Iedere regio in Italië heeft haar eigen typische producten op het gebied van vleeswaren. Denk aan de rauwe ham uit Parma, speck uit Zuid-Tirool, mortadella uit Bologna, lardo uit Aosta of pikante worst uit Napels. Een schotel van gemengde vleeswaren vormt een eenvoudig, maar erg lekker voorgerecht.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 400-500 g gemengde Italiaanse vleeswaren van de beste kwaliteit, zoals:
  • rauwe ham (Parma)
  • bresaola
  • mortadella
  • coppa
  • gekookte ham
  • salami
  • piccante worst
  • speck
  • lardo of pancetta (spek)

Naar smaak of beschikbaarheid:

  • groene olijven
  • blokjes meloen, verse vijgen, druiven
  • kapperappeltjes (cucunci)
  • geroosterd brood

Bereidingswijze

Rangschik de in plakjes gesneden vleeswaren op een mooie manier op een platte schotel of houten plank. Serveer met brood en groene olijven, stukjes meloen of vijgen.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme