Stracciatella

Stracciatella (Eierbouillon)

Bij Stracciatella denken we meteen aan het bekende Italiaanse ijs met flinterdunne stukjes chocola. Maar stracciatella is ook de naam van een bouillonsoep met eieren en kaas, die vooral in Emilia-Romagna, Lazio, Marken en Abbruzen wordt geserveerd. De soep wordt bereid met runderbouillon, eieren, en geraspte kaas. Stracciatelle zijn schilfertjes. Dat is wat je krijgt als je losgekloptje eieren met kaas door hete bouillon roert. Stracciatella is een gemakkelijk te bereiden, smaakvol, traditioneel voorgerecht, dat ook lekker is als lunchgerecht met wat geroosterd brood.

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 4 eieren
  • 80 g geraspte Grana Padano (of Parmezaanse kaas)
  • 1 l runderbouillon
  • nootmuskaat (als alternatief wordt ook wel geraspte citroenschil gebruikt)
  • versgemalen peper
  • wat fijngehakte peterselie
  • zout

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook.
Klop de eieren in een kommetje los samen met de Grana Padano, nootmuskaat en een snufje zout.
Doe de eieren in de kokende bouillon, terwijl je stevig met een garde blijft roeren.
Breng de bouillon weer aan de kook en laat deze nog 5 minuutjes op een zacht vuutje koken, terwijl je blijft roeren, zodat de eieren goed verdeeld worden in 'stracciatelle'
Serveer de stracciatella in soepborden, maal er wat verse peper over naar smaak, en strooi er peterselie over.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme