Risotto ai funghi di bosco

Risotto ai funghi di bosco (Risotto met bospaddenstoelen)

Een ware delicatesse, deze risotto met bospaddenstoelen. Heb je verse bospaddenstoelen, dan kun je het gedroogde eekhoorntjesbrood eventueel achterwege laten.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 350 g Italiaanse rijst (bijv. vialone nano)
  • 250 g verse bospaddestoelen
  • 10 g gedroogd eekhoorntjebrood
  • 2 dl droge witte wijn (bij voorkeur Prosecco).
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 - 1½ l groenten- of paddenstoelenbouillon
  • zout en (versgemalen) peper naar smaak
  • ½ gedroogd rood pepertje (peperoncino)
  • olijfolie
  • verse peterselie, fijgehakt
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuten weken in een kommetje met lauwwarm water. Spoel de geweekte paddenstoelen af en zeef het weekwater.
Maak de verse bospaddenstoelen schoon. Snij alle paddenstoelen in kleine stukjes.
Verwarm de bouillon.
Verhit, in een pan met dikke bodem de olie met daarin de knoflook en het gesnipperde sjalotje.
Voeg de paddenstoelen toe en bak nog enkele minuten. Voeg zout en peper toe naar smaak en het halve rode pepertje.
Doe er de rijst toe bij en bak het geheel al roerende nog een half minuutje.
Giet er de wijn bij. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat de wijn indampen.
Voeg nu het weekwater toe en enkele soeplepels bouillon. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het mengsel dik wordt. Vergeet niet steeds goed te roeren om te voorkomen dat de rijst aan de bodem koekt.
Voeg zo steeds een schep bouillon toe tot de rijst gaar is en de gewenste dikte is verkregen.
De rijst moet zeker niet droog zijn, maar liefst als een dikke rijstepap langzaam op het bord uiteen vloeien.
Roer er op het laatst de verse peterselie door en eventueel wat Parmezaanse kaas naar smaak.

Buon appetito!

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme