Vitello tonnato

Fegato alla Veneziana (Kalfslever uit Venetië)

Zoals de naam al zegt, is dit gerecht met kalfslever en ui is een traditioneel gerecht ui de stad Venetië.  Lekker met polenta.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 600 g kalfslever in dunne plakken
  • 600 g uien in dunne schijfjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 40 g boter
  • verse peterselie, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 4 eetl. water of vleesbouillon

Bereidingswijze

Verhit de olie en de helft van de boter in een bakpan en fruit hierin de uienringen op een heel zacht vuurtje met de deksel op de pan gedurende 30-40 minuten.
Neem de uienringen uit de pan.
Doe de overgebleven boter in de bakpan. Verdeel de plakken lever in vieren, verwijder velletjes en buisjes en bak de lever in een paar minuutjes bruin.
Voeg de uienringen bij de lever en het water of de vleesbouillon en de peterselie. Stoof alles nog eens 1-2 minuten. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Serveer onmiddellijk.

Lekker met polenta.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme