Vitello tonnato

Falsomagro (Kalfsrollade uit Sicilië)

Falsomagro, ook farsumagru of fassumauru genoemd, is een feestelijke kalfsrollade uit de Siciliaanse keuken, gevuld met gehakt, caciocavallo, gekookte eieren, kruiden en andere ingrediënten naar believen, meestal geserveerd met aardappels uit de oven

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 600-800 g kalsfsvlees in een plak van 1 cm dik
  • 75 g gekookte ham, mortadella of spek in blokjes
  • 75 g caciocavallo (of pecorino)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 vers uitje, fijngehakt
  • 1 klein worteltje in blokjes
  • 3 eieren (1 rauw en 2 hardgekookt)
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • wat gedroogde majoraan of oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 dl bouillon
  • 1 glas rode wijn
  • zout en peper

Bereidingswijze

Sla het vlees plat op het werkblad en strooi er wat zout over.
Meng het gehakt met het rauwe ei, de fijngehakte peterselie en 1 teentje knoflook uit de knoflookknijper, en maak het op smaak met zout en peper.
Smeer het gehakt over het kalfsvlees uit. 
Hak de spek-, ham-, of mortadellablokjes, het uitje en de kaas fijn en strooi ze over het vlees.
Snij de gekookte eieren in plakjes en verdeel ook deze over het vlees.
Rol nu het kalfsvlees op, bind het met keukentouw vast en strooi er wat majoraan of oregano over.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de rollade aan alle kanten bruin.
Voeg het in stukken gehakte worteltje, de laurierblaadjes, het overgebleven teentje knoflook in stukjes, de rode wijn en de bouillon toe, doe de deksel op de pan en stoof de rollade een circa een uur op een laag pitje gaar.
Neem de rollade uit de pan en laat deze wat afkoelen.
Zeef ondertussen het vocht en bind het indien gewenst met wat maizena.
Snij het vlees in plakken van 1½ cm dik.
Serveer het vlees met de saus erover of erbij.

Lekker met aardapeltjes uit de oven.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme