Vers, kwalitatief goed, bij voorkeur biologisch vlees behoeft geen marinade of saus, die de smaak van het vlees overheerst of tekortkomingen verdoezelt. Marinades zijn bedoeltd om de zenen en hardere delen op te lossen en het vlees zachter te maken. Sauzen overheersen al gauw de smaak. Dat is prima voor een stuk vlees met weinig smaak, maar zonde voor vlees van goede kwaliteit.
Laat daarom de marinade en de saus uit de knijpfles achterwege. Proef het vlees zoals het door de natuur gemaakt is. Met olijfolie, verse rozemarijn en wat citroensap komt de smaak van vlees helemaal tot zijn recht. Meer heb je niet nodig.
(Foto door Gonzalo Guzman: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/gegrild-vlees-op-houtskoolgrill-3997609/)
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- diverse soorten vers vlees, geschikt om te grillen, zoals biefstukjes, karbonaatjes, kalfslapjes, spiesjes.
- 2 dl olijfolie
- 1 dl citroensap
- peper en zout naar smaak
- enkele verse takken rozemarijn
Bereidingswijze
Maak een pinzimonio door de olijfolie te mengen met het citroensap in de verhouding 3:1 en maak op smaak met zout en peper.
Doop een rozemarijntak in de pinzimonio en bestrijk het vlees ermee aan beide kanten.
Bestrooi het vlees met de overige rozemarijnblaadjes, eventueel fijngehakt.
Grill het vlees naar smaak gaar.
Gebruik de overgebleven pinzimonio om het vlees in de dippen.
Buon appetito.