Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)

Olijfolie (de brandstof van de Italiaanse keuken)

Olijfolie bevat in zijn rauwe vorm veel onverzadigde vetzuren en tal van goede stoffen voor lichaam en geest. Er zijn veel gerechten waarbij olijfolie de hoofdrol speelt. Denk aan spaghetti aglio e pepeorecchiette alla crudaiola of mosselen op z'n Siciliaans.
Kies daarom altijd voor een goede, biologische olijfolie, extra vergine, dus van de eerste persing.
Een goede olijfolie herken je aan zijn smaak. Doe een smaaktest: neem een snee Toscaans brood of ciabatta en druppel er wat olijifolie over. Lekker? Proef je de olijven? Dan heb je de juiste olijfolie te pakken.
En ben je eens in Italië op vakantie en zie je een bordje 'Olio d'oliva' staan langs een landweggetje, schroom dan niet, maar neem een paar litertjes versgeperste olijfolie mee naar huis. Je zult het verschil proeven.
Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme