Negroni

Tiramisù

Tiramisù betekent "trek me op" of "beur me op". Het is een stevig dessert op basis met geklopte eieren, mascarpone en lange vingers of Savoiardi koeken, oorspronkelijk bedoeld om zieke of verzwakte mensen op te knappen. 

Ingrediënten(voor 4 tot 6 personen)

  • 3 eieren
  • 90 g fijne suiker
  • 150 g mascarpone
  • 2 dl sterke koffie
  • 2 eetlepels cognac
  • 20 savoiardi of lange vingers
  • 25 g pure chocolade, geraspt (als alternatief kan ook cacaopoeder gebruikt worden).

Bereidingswijze

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker net zolang tot er een lichtgekleurd dik-romig mengsel ontstaat, dat maar heel langzaam in de kom gelijk vloeit. Roer de mascarpone er doorheen.
Klop met een mixer de eiwitten stijf in een glazen kom en schep ze door het eidooier-mascarpone mengsel
Schenk de koude koffie in een soepbord, doe er de cognac bij en doop er de lange vingers in. De lange vingers moeten niet te nat worden en niet te droog blijven. Ik hou als maat aan de lange vingers één voor één driemaal in de koffie om te wentelen.
Rangschikt de geweekte lange vingers op de bodem van een platte vierkante of rechthoekige schaal . Schep er de helft van het ei-mascarpone mengsel overheen.
Bedekt dit met een tweede laag lange vingers en schep er vervolgens de rest van het ei-mascarpone mengsel overheen. Strijk het oppervlak glad.

Bedek de tiramisù met plasticfolie en zet hem minimaal een paar uur in de koelkast.

Strooi voor het opdienen de geraspte chocolade over de tiramisù.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme