Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)

Happy hour

Met de on-Italiaanse naam 'Happy hour' wordt het borreluurtje vóór de maaltijd aangeduid, waarin op de terrasjes drankjes worden geserveerd vergezeld van stuzzichini, kleine hapjes, om de ergste honger te stillen en de eetlust op te wekken. Het Happy hour begint doorgaans rond 18 uur. Hieronder volgen een aantal hapjes waarmee jij zelf je 'Happy hour' thuis aan kunt kleden.
Lekkere drankjes vind je in de rubriek: Drankjes

Naast het gebruikelijke kommetje met chips, scrocchi en/of pindas maak je goede Italiaanse sier met de volgende hapjes:

  • Prosciutto con melone - Meloen met Italiaanse rauwe ham
    Serveer blokjes meloen afgewisseld met wat rauwe Italiaanse ham of Parmaham aan een spiesje.
  • Olive taggiasche - Olijven uit Taggia
    Meng olijfjes uit Taggia met een eetlepel olijfolie, een half uitgeknepen teentje knoflook en wat chilivlokken.
  • Frittata di zucchini - omelet met courgettes
    Maak een omelet met courgettes of andere groenten en serveer lauwwarm of koud, in partjes.
  • Bruschette
    Serveer het beleg op kleine sneetjes geroosterd (stok-)brood, die je vooraf hebt ingewreven met knoflook, of serveer stukjes knoflook bij het brood om ter plekke mee in te wrijven.
  • Formaggi - kaasjes
    Verschillende Italiaanse kaasjes zijn geschikt, zoals Taleggio, Fontina, Gorgonzola, Grana padano, Parmiggiano.
  • Salumi Italiani
    Italiaanse worstjes of andere Italiaanse vleeswaren als Prosciutto crudo (Italiaanse rauwe ham), Prosciutto di Parma (Parmaham), Speck, Mortadella, Bresaola of Coppa.
  • Carote e sedano con salsa rosa
    Snij worteljes en stenkels bleekselderie in dunne, vingerlange stukken, zet ze in een glas en serveer er een zelfgemaakte coctailsaus bij.
  • Polpette di pesce - Visballetjes

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme