De pizza Spinaci is een van de talloze mogelijkheden om een pizza de garneren.
Ingrediënten (voor 1 pizza)
- 1 pizzabodem volgens het basisrecept
- 150 g saus van verse tomaten of passata di pomodoro
- 1 mozzarella (ca. 150 g
- 250 g verse spin
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Bereid de pizzabodem volgens het basisrecept.
Kook de diepvriesspinazie volgens voorschrift, giet het kookwater af en laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
Verhit in een bakpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de knoflook glazig (niet bruin laten worden) met de pijnboompitjes. Doe er de spinazie bij en laat het geheel nog enkele minuten fruiten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de tomatensaus of -pulp over de pizzabodem. Verdeel de spinazie en blokjes mozzarella erover, strooi er tenslotte de zwarte olijven over en een eetlepel olijfolie.
Bak de pizza af volgens het basisrecept.
Buon appetito.