De pizza alla boscaiola, oftewel de 'pizza van de houthakker' mag niet ontbreken in het rijtje van traditionele pizza's. Paddenstoelen (meestal champignons, maar ook eekhoorntjesbrood en chiodini) en knoflook bepalen de smaak van deze pizza.
Ingredienten (voor 1 pizza)
- 1 pizzabodem volgens het basisrecept
- 150 g saus van verse tomaten of passata di pomodoro
- 1 mozzarella (ca. 150 g)
- 100 g champignons of bospaddenstoelen
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze
Bereid de pizzabodem volgens het basisrecept.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in dunne schijfjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een bakpan en fruit hierin de geperste knoflook glazig.
Voeg de paddenstoelen toe en fruit 5 minuten. Voeg zout toe naar smaak.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
Snij de mozzarella in stukken en verspreid ze over de pizza en vervolgens ook de paddenstoelen.
Sprenkel de overgebleven olie over de pizza.
Bak de pizza af volgens het basisrecept.
Buon appetito!