Saus van rauwe tomaten is een superlekkere basis voor je pizza's.Maar ook voor je pasta's.
Ingrediënten
(voor 4 personen of 2 pizza's)
- 400 g sappige, zongerijpte tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 blaadjes verse basilicum
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Breng in een pannetje water aan de kook. Geef een sneetje in het vel van enkele tomaten en doe ze in het kokende water.
Schep na 1 minuut de tomaten uit het kokende water (het velletje gaat open staan) en leg ze in koud water. Doe hetzelfde met de overige tomaten.
Ontdoe de tomaten van het vel.
Halveer de onvelde tomaten en verwijder zaad en sap.
Maal het tomatenvlees fijn in een keukenmachine met de geperste knoflook, de olijfolie, de basilicum en peper en zout naar smaak.
De saus is geschikt als basissaus voor pizza's of voor bij de pasta.
Buon appetito.