Spaghetti con zucchine

Spaghetti con le zucchine (Spaghetti met courgettes)

Courgettes kun je met meerdere pastasoorten combineren, zoals farfalle (vlinders), penne of spaghetti. Voor farfalle of penne snij je de courgette in stukjes, voor de spaghetti in smalle reepjes. Een heerlijke pastaschotel, in een oogwenk op tafel, en erg lekker!

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 800 g courgettes in stukjes of in smalle reepjes.
  • 1 teen knoflook
  • ½ gedroogd pepertje (peperoncino) of chilivlokken naar smaak
  • verse peterselie, fijngehakt
  • grof zout
  • Olijfolie
  • Geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padana (eventueel)
  • basilicum of peterselie, fijgesneden.
  • 400 g gedroogde pasta (farfalle, penne, spaghetti)

Bereidingswijze

Snij de courgettes in stukjes of in smalle reepjes, afhankelijk van de pasta die je gaat gebruiken.
Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de pasta in het kokende water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta, en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit voldoende olijfolie in een wok of brede koekenpan en fruit daarin de reepjes of stukjes courgettes.
Als de courgettes beginnen te bruinen, voeg dan de knoflook toe en fruit nog even. 
Maak op smaak met zout, peper en het fijngewreven Spaanse pepertje of de chilivlokken.
Giet de pasta af als hij beetgaar is en voeg deze bij  de gebakken courgettes.
Voeg de fijngesneden basilicum of peterselie toe.
Serveer onmiddelijk met wat gesraspte kaas naar smaak.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme