Spaghetti con pesce e pomodoro

Spaghetti con pesce e pomodoro (Spaghetti met vis en tomaat)

Heb je wat gare vis over van een vorige maaltijd (bijvoorbeeld van vis in folie of de Mediterrane visschotel) en een paar lekkere, rijpe tomaten? Dan is dit eenvoudige gerecht een mooie manier om in een oogwenk een smaakvolle pasta op tafel te zetten.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 200 g gare witte vis
  • 4 rijpe tomaten
  • 1  grote teen knoflook
  • verse, fijngehakte peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • 400 g spaghetti

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de spaghetti in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit, in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de olie en fruit daarin de in stukken gesneden tomaten met de knoflook. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Snij de vis in stukken en voeg die toe aan de tomatensaus samen met de helft van de gehakte peterselie en breng op een zacht pitje op temperatuur.
Giet de spaghetti af en doe ze bij de tomaten-vissaus met de rest van de peterselie.
Serveer onmiddellijk.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme