Vitello tonnato

Spezzatino di agnello con patate (Lamsstoofvlees met aardappelen)

Spezzatino di agnello con patate is een klassieker in de Italiaanse keuken. Deze stoofschotel wordt bereid met lamspoulet, geurige verse kruiden en aardappelen. Traditioneel wordt  lamsvlees geserveerd in het voorjaar en bij de Paaslunch of - maaltijd.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 750 g lamspoulet  in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • 300 g aardappelen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 stengel bleekselderie
  • 3 sjalotjes
  • 2 eetl. bloem
  • ¾ l groentebouillon
  • verse rozemarijn, salie, en laurierblad, samengebonden in een kruidenbosje.
  • verse munt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1½ dl witte wijn

Bereidingswijze

Wentel de stukken lamspoulet door de bloem.
Hak de wortel, bleekselderie, ui in stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote braadpan. Bak het vlees kort in de olie totdat het van alle kanten begint te bruinen. Neem het vlees uit de pan.
Fruit de groenten enkele minuten in de overgebleven olie en voeg het vlees weer toe. Roer het vlees goed door de groente.
Plet de knoflookteentjes met de bolle kant van een eetlepel
Doe de knoflook en het kruidenbosje bij het vlees en voeg de witte wijn toe.
Breng het aan de kook en laat de alcohol uit de wijn verdampen.
Voeg de bouillon erbij, doe de deksel op de pan en laat het vlees 1 uur op een heel laag pitje stoven
Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 2 bij 2 cm.
Doe ze bij de lamsstoofschotel en laat het geheel nog 30 minuten zacht koken totdat de aardappelen gaar zijn en het vlees zacht.
Strooi er tenslotte wat verse, gesneden munt over en serveer 

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme