Negroni

Limoncello (de beroemde Italiaanse citroenlikeur zelf maken)

Limoncelle, het beroemde Italiaanse citroenlikeurtje, kun je gewoon thuis maken.  De schil van de citroenen vormt het hoofdingrediënt, dus gebruik biologische, onbespoten citroenen. Je serveert de likeur ijskoud. Voor na de maaltijd of als tussendoortje.

Ingrediënten (voor 1½ l limoncello)

  • 500 g biologische citroenen (met een mooie onbeschadigde schil)
  • 1/2 liter alcohol 90%
  • 1/2 liter water
  • 350-500 g suiker (naar smaak)

Bereidingswijze

Schil de citroenen zo dun mogelijk*. Doe de schillen in een glazen pot en giet er de alcohol op. Laat dit 14 dagen trekken. 
Neem de schillen uit de alcohol en zeef deze door een (koffie-) filter om er zeker van te zijn dat er geen citroenresten zijn achtergebleven.
Verhit het water in een pannetje en los er de suiker in op. 
Laat het suikerwater helemaal afkoelen en vermeng het dan met de citroenalcohol.
Doe de likeur in schone flessen.
Bewaar de limoncello in de diepvries of het vriesvak, want hij moet ijskoud geserveerd worden.

*Tip: de geschilde citroenen kunnen heel goed in de diepvries bewaard worden, om er later nog citroensap uit te persen. 

Cin cin!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme