Negroni

Panna cotta con le fragole (Panna cotta met aarbeien)

Panna cotta betekent: gekookte room. En daarmee is eigenlijk alles gezegd. Panna cotta is niet meer dan room die aan de kook gebracht is om er suiker en gelatine in op te lossen. Panna cotta kun je op veel manieren combineren: met verse vruchten, vruchten op siroop, zoals kersen of bosbessen, karamel of stroop. Hier een variant met verse aardbeien.

Ingrediënten(voor 4 tot 6 personen)

  • 5 dl kookroom
  • 80 gr suiker
  • 1 zakje vanille-essence of vanillesuiker
  • 6 kleine blaadjes gelatine
  • 1 bakje aarbeien
  • wat blaadjes munt

Benodigd:

  • 4 ronde vormpjes van ca. 1¼ dl

Bereidingswijze

Doe de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water en laat ze enige tijd weken.
Breng ondertussen de room in een pannetje langzaam aan de kook.
Voeg de suiker en de vanille toe en roer tot alles opgelost is.
Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en doe ze bij de room. Ook nu even roeren totdat ook de gelatine opgelost is.
Giet de room in de ronde vormpjes en laat ze afkoelen. Zodra de room begint te stijven kun je ze afdekken met plasticfolie om nog enkele uren in de koelkast te laten opstijven.

Maak de aarbeien schoon en snij ze in stukjes. Keer de vormpjes met panna cotta om, ieder op een apart bord en leg er de stukjes aardbei omheen. Versier met de muntblaadjes.

Tip: Als de panna cotta niet gemakkelijk uit de vormpjes komt, leg ze dan heel even in heet water.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme