Negroni

Mirtilli sciroppati (Bosbessen op siroop)

Wilde bosbessen zijn niet alleen gezond, maar ook heerlijk ingemaaktt met siroop. Lekker bij roomijs of panna cotta.

Ingrediënten(voor 2 potten van 1/2 liter)

  • 500 g bosbessen
  • 350 g suiker
  • 1 half borrelglaasje grappa

Bereidingswijze

Was de bosbessen en laat ze uitlekken.
Doe ze in een pan, voeg de suiker toe en breng het geheel aan de kook, terwijl je af te toe roert, zodat de suiker volledig oplost.
Neem de bosbessen van het vuur, doe er de grappa bij en giet ze in 2 (steriel gemaakte) potten. Sluit ze hermetisch af, zet ze op hun kop en laat ze zo afkoelen.
Bewaar de bosbessen op een koele plaats.
Heerlijk bij roomijs of panna cotta.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme