Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)

Spaghetti con pomodori crudi (Spaghetti met rauwe tomaat)

Smaakvolle, zongerijpte tomaten, verse basilicum en olijfolie van goede kwaliteit zijn de basis van deze heerlijke, zomerse pastaschotel.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 300 g tomaten
  • 50 g verse basilicumblaadjes
  • 1½ dl olijfolie
  • zout en peper
  • 400 g spaghetti

Bereidingswijze

Was en droog de basilicumblaadjes. Hak de blaadjes fijn of maal ze in een keukenmachine. Doe de fijngesneden basilicum in een kommetje en voeg zoveel olijfolie toe dat de basilicum helemaal onderstaat.
Snij de tomaten in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm.
Doe de tomaten bij de basilicumolie, voeg zout en peper naar smaak toe en laat trekken.
Breng water aan de kook met grof zout. Doe de spaghetti in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Giet de spaghetti af en verdeel die over de borden. Schep de tomaten-basilicumsaus erover en dien meteen op.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme