Met deze heerlijke pesto rosso, die ook als pesto Siciliano bekend staat , brengt je de zonnige smaken van Sicilië op tafel. Pesto rosso is lekker bij casarecce, spaghetti of bij kleine pasta zoals pipe rigate of mezze penne. Je kunt deze pesto ook als tapenade serveren bij een stukje stokbrood of toast.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 50 g gedroogde tomaten
- 2 zongerijpte tomaten
- 1 handvol basilicumblaadjes (gewassen en gedroogd)
- 150 g ricotta
- 1 teen knoflook
- 50 g gepelde amandelen (of walnoten)
- 1 klein spaans pepertje (peperoncino) of wat chilivlokken
- 4 eetl. olijfolie
Bereidingswijze
Snij de tomaten in stukken en doe ze met alle overige ingrediënten in een keukenmachine.
Laat de keukenmachine draaien tot een homogene dikke saus is verkregen.
Buon appetito!
Tip: hou je van een pittigere smaak, gebruik dan alleen gedroogde tomaten en geen verse. Wil je juist een zachtere smaak, vervang dag de gedroogde tomaten door verse.