Tagliatelle al ragù

Casarecce al pesto rosso (Casarecce met rode pesto)

Met Casarecce al pesto rosso, brengt je de zonnige smaken van Sicilië op tafel. Pesto rosso wordt ook pesto Siciliano genoemd, omdat deze oorspronkelijk uit Sicilië komt. De casareccie zijn ook een van oorsprong Siciliaanse pasta. Het woord 'casa' in de naam van deze pasta duidt erop dat hij 'a casa', dus, thuis, werd gemaakt, door smalle reepjes pasta op te rollen. Pesto rosso is ook lekker bij spaghetti of bij kleine pasta zoals pipe rigate of mezze penne.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 50 g gedroogde tomaten
  • 2 zongerijpte tomaten
  • 1 handvol basilicumblaadjes (gewassen en gedroogd)
  • 150 g ricotta
  • 1 teen knoflook
  • 50 g gepelde amandelen (of walnoten)
  • 1 klein spaans pepertje (peperoncino) of wat chilivlokken
  • 4 eetl. olijfolie (44 ml)
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 350-400 g casarecce

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met zout naar smaak en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Bereid de pesto zoals hier beschreven staat: pesto rosso.
Doe de pesto in een voorverwarmde schaal, voeg er de pasta bij. Goed mengen en ondmiddelijk opdienen.
Strooi er op het bord wat Parmezaanse kaas over.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme