Tagliatelle ai funghi di bosco

Tagliatelle ai funghi di bosco (Tagiatelle met bospaddenstoelen)

Deze pasta met paddenstoelen is een echt herfstgerecht, dat mét of zonder room bereid kan worden. Beide versies zijn van harte aanbevolen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 g vers eekhoorntjesbrood (of andere verse paddestoelen) of 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood  en andere verse bospaddestoelen.
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • olijfolie
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • verse peterselie fijngesneden
  • 1/2 rood pepertje (peperoncino)
  • eventueel: 1-2 dl keukenroom
  • 400 g tagliatelle (eventueel zelfgemaakt)

Bereidingswijze

Als je gedroogde paddenstoelen gebruikt, laat de paddenstoelen dan 20 minuten weken in een kommetje met lauwwarm water. Spoel de geweekte paddenstoelen af en zeef het weekwater.
Breng water aan de kook met grof zout voor de tagliatelle.
Doe de tagliatelle in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Snij het sjalotje en de geweekte paddenstoelen fijn.
Verhit, in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de olie en fruit daarin het fijngesneden sjalotje met het geweekte eekhoorntjesbrood..
Voeg de in stukjes gesneden verse paddenstoelen toe en fruit een paar minuten.
Voeg het gezeefde weekwater erbij en breng op temperatuur en laat ook nu weer een paar minuten smoren.
Knijp de knoflook fijn en roer deze door de paddenstoelen.
Giet er de wijn bij en laat het geheel 10 minuten zachtjes smoren en indampen totdat de paddenstoelen gaar zijn.
Maak op smaak met zout en peper en peperoncino.
Voor de versie met room, voeg de room op het laatst toe.
Mocht het mengsel te droog worden, doe er dan wat van het kookvocht van de tagliatelle bij.
Strooi er de fijngesnipperde peterselie over.
Giet de tagliatelle af en voeg ze bij de paddenstoelensaus .
Serveer onmiddellijk.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme