Condijun (groentesalade uit Ligurië)

Condijun (groentesalade uit Ligurië)

In de warme zomermaanden is een krokante, smaakvolle salade van verse groenten een verfrissende afwisseling van de dagelijkse groenteschotel. Condijun of Condiggion zou je kunnen zien als de Genuese variant van de salade niçoise en is geschikt als voor-, bij-, of lunch- of hoofdgerecht.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 gele paprika's
  • 4 saladetomaten (liefst de geplooide cuore di bue)
  • 1 komkommer
  • 2 sjalotjes
  • 1 handvol zwarte (ontpitte) olijven
  • 4 ansjovisfiletjes
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • eventueel: 2 hardgekookte eieren

Bereidingswijze

Wrijf de knoflook over de binnenkant van een saladeschaal
Ontdoe de paprika's en de tomaten van zaden en zaadlijsten en snij ze in stukken.
Snij de komkommer in schijfjes en de sjalotjes in ringen en doe alles bij elkaar in de saladeschaal
Snij de ansjovis in stukjes en doe ze, samen met de fijngesneden basilicum en enkele eetleples olijfolie bij de groenten.
Voeg olijfolie en zout naar smaak toe, en eventueel wat azijn en de hardgekookte eieren.
Alles goed door elkaar mengen.

Laat de salade nog een tiental minuten trekken voor het opdienen.

Buon appetito!

 

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme