Negroni

Pirlo (Pirlo Bresciano)

Deze coctail lijkt erg op de Spritz uit de Veneto (zie bijv. Aperol Spritz). De Brescianen (inwoners van Brescia) blijven er echter bij dat de Pirlo in Brescia zijn oorsprong vindt. In tegenstelling tot Spritz uit de Veneto wordt de Pirlo gemaakt met niet mousserende wijn. De campari bitter en het bruiswater maken er een heerlijk frisse, ietwat bittere cocktail van.

Ingrediënten (per glas - ca. 2 dl)

  • 60 ml droge, niet mousserende wijn
  • 60 ml Campari bitter
  • 60 ml sterk bruisend water als Spa Rood, San Pelligrino of spuitwater.
  • 1 schijf sinaasappel
  • ijsklontjes

Bereidingswijze

Doe een schijf sinaasappel in een groot wijnglas en vul het aan met ijsklontjes.
Schenk de overige ingrediënten in het glas. Even roeren met een staafje of rietje en klaar.

Cin cin!

 

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme