Het verhaal gaat dat de Italiaanse cocktail Cardinale uitgevonden is door een Kardinaal, die tijdens zijn verblijven in Rome de barman van Hotel Excelsior in de Via Veneto hoogstpersoonlijk dicteerde wat er in zijn drankje moest worden gedaan en in welke verhouding. Later ging diezelfde barman het drankje aanbieden aan zijn gasten. Andere bronnen zeggen dat de naam Cardinale verwijst naar kleur van het drankje, die inderdaad kardinaalrood is. Hoe dan ook, de Cardinale is een smaakvolle, fris smakende cocktail, heerlijk als apertitief voor je eigen Happy hour.
Ingrediënten (per glas)
- 50 ml gin
- 50 ml Martini dry
- 50 ml Campari bitter
- 1 krul citroenschil
Bereidingswijze
Schenk de ingrediënten, behalve de citroenschil, in een mixing glass met ijsklontjes.
Roer de drankjes goed door elkaar en schenk de mix zonder het ijs in een cokctail- of short drinkglas.
Decoreer het glas met de citroenschil, waarbij een deel op de rand van het glas hangt en een deel ondergedompeld is in de cocktail.
Cin cin!