Pasta al sugo di  noci

Pasta con broccoli alla Siciliana (pasta met broccoli)

Pasta met broccoli op z'n Siciliaanse is een traditioneel winters gerecht uit Sicilië. Je maakt het met verse broccoli, maar je kunt er ook een restant van al gekookte broccoli voor gebruiken. Een lekkere, en eenvoudige pastaschotel.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 600 g broccoli
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. rozijnen
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 4 ansjovisfiletjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ spaans pepertje of wat chilivlokken
  • 400 g korte pasta, zoals penne, mezze penne, rigatoni, mezze maniche, enz.
  • eventueel: geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Was de broccoli en kook de groente gaar in water met wat zout. 
Laat de rozijnen en de pijnboompitten even in lauw water wellen.
Giet de broccoli af, maar bewaar het kookvocht. Snij de broccoli in kleine stukjes.
In een grote koekepan of wok verhit je de olijfolie en doe er het gesnipperde uitje bij.
Gaar de ui een tijdje op een laag pitje. Let op, niet bruin laten bakken.
Snij de ansjovis in stukjes en bak deze even mee, totdat hij opgelost is.
Haal de rozijnen en pijnboompitten uit het water en doe ze bij de ui en ansjovis. 
Voeg nu de broccoli bij het uitje, meng alles goed en laat het geheel op een heel laag pitje garen tot een smeuige saus. Als de broccolisaus te droog wordt, doe er dan enkele eetlepels water bij.
Maak op smaak met het fijngewreven spaanse pepertje en zout.

Breng ondertussen  het kookwater van de broccoli weer aan de kook.
Doe de pasta in het kookwater. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Giet de pasta af en doe hem bij de broccoli saus. Meng goed en serveer onmiddelijk.

Serveer er  wat Parmezaanse kaas apart bij voor de liefhebbers.

Buon appetito!

 

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme