Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)

Linguine agli scampi (Linguine met langoustines en tomaatjes)

Dit heerlijke en gemakkelijk te maken, zomerse gerecht met langoustines, kan ook bereid worden met grote garnalen. Op de foto zijn bavette en garnalen gebruikt.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 20 ongepelde langoustines of 500 g grote garnalen, in de lengte doorgesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ glas droge witte wijn
  • 2 tenen knoflook
  • verse fijngehakte peterselie
  • 2 gedroogde rode pepertjes
  • zout
  • eventueel enkele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 400 g linguine of spaghetti

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de spaghetti in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit, in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de olie met daarin de knoflook, de helft van de peterselie en de fijngewreven rode pepertjes. De knoflook moet niet bruin worden.
Voeg de langoustines, zout, en de witte wijn toe en eventueel de gehalveerde kerstomaatjes.
Laat dit een aantal minuten koken zodat de wijn verdampt.
Giet de spaghetti af en voeg de spaghetti in de pan met langoustines, verhit nog gedurende 2 minuten.
Doe de resterende peterselie erbij en serveer onmiddellijk.

Buon appetito!

Tip: je kunt i.p.v. ongepelde langoustines ook grote, gepelde garnalen gebruiken.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme