Pizza en brood

Zelf pizza's bakken is niet moeilijk en erg leuk om te doen. Het vergt een beetje feeling voor het kneden…
Focaccia is een hartig, krokant, plat brood (ook 'Schiacciata' - platgedrukt - genoemd), bekend in allerlei vormen in heel Italië.…
Grissini  worden bij ons ook wel brood- of soepstengels genoemd. Ze komen oorspronkelijk uit de omgeving van Turijn. Ze zijn…
De piadina Romana is een plat brood uit de regio Emilia-Romagna, gebakken op een hete plaat van steen of metaal…
De pizza alla boscaiola, oftewel de 'pizza van de houthakker' mag niet ontbreken in het rijtje van traditionele pizza's. Bijna…
De capricciosa is één van die overbekende pizza's, die in elke pizzeria op het menu staan. Capriccioso betekent 'grillig' en…
  Voor de liefhebber van artisjokken deze heerlijke pizza met artisjokken. 
Deze pizza met broccoli maakt geen deel uit van het tradizionele erfgoed aan pizza's, zoals de andere op deze site…
Simpel en lekker, deze pizza met verse worst. Een erg gelukkige combinatie is ook de pizza met spinazie en verse worst.
De pizza Spinaci is een van de talloze mogelijkheden om een pizza de garneren.
Een autentieke pizza uit het Noorden van Italië is die met gorgonzola en speck. De speck is een rauwe ham uit Zuid-Tirool en…
De pizza Margherita is de beroemdste en meest eenvoudige pizza, belegd met enkel mozzarella, tomaat en basilicum. Hier komt het…
De pizza Napoli of Napolitana is een variant op de pizza Margherita, met ansjovisfiletjes en kappertjes.
Voor deze pizza ai quattro formaggi, pizza met 4 kazen, komen, naast mozzarella, verschillende kaassoorten in aanmerking naar gelang je…
De pizza Tonno e cipolla (tonijn en ui) zul je in veel pizzeria's tegenkomen en is gemakkelijk thuis te maken.…