×
Login
Onthoud mij
Gebruikersnaam vergeten?
Wachtwoord vergeten?
×
Zoeken
Zoek
×
Browse by Category
Voorgerechten
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Brood
Pizza
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
info@lekkeritaliaanskoken.nl
Het Italiaanse menu
Woordenlijst
Laatst toegevoegd
Blog
Lekker Italiaans koken
Home
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Tips & Trics
Contact
Pizza
Zoeken...
Home
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Tips & Trics
Contact
Pizza
Vlees
Agnello con i carciofi (lamsschotel met artisjokken)
Lamsvlees is zacht, smakelijk, delicaat en voedzaam. Traditioneel wordt het geserveerd met het Paasfeest, maar het is zeker aan te…
Brasato al vino rosso (Rundvlees gestoofd in rode wijn)
Brasato betekent 'gestoofd'. Brasato is dan ook een stoofschotel van rundvlees, dat gemarineerd en gestoofd wordt in rode wijn. Het…
Carpaccio
Carpaccio werd voor het eerst geserveerd in 1963 in Venetië, in Harry's bar, ten tijde van een tentoonstelling van de…
Cima alla Genovese (Gevulde kalfsborst uit Genua)
Op feestdagen of bij bijzondere gelegenheden komt in Genua cima op tafel, gevulde kalfsborst. De vulling bestaat uit eieren met…
Falsomagro (Kalfsrollade uit Sicilië)
Falsomagro, ook farsumagru of fassumauru genoemd, is een feestelijke kalfsrollade uit de Siciliaanse keuken, gevuld met gehakt, caciocavallo, gekookte eieren, kruiden en…
Fegato alla Veneziana (Lever op z'n Venetiaans)
In de Italiaanse keuken neemt orgaanvlees geen prominente plaats in, uitzonderingen daar gelaten. Het hiernavolgende gerecht met kalfslever en ui…
Grigliata mista di carne (Gemengd gegrild vlees)
Vers, kwalitatief goed, bij voorkeur biologisch vlees behoeft geen marinade of saus, die de smaak van het vlees overheerst of…
Ossobuco alla Milanese (Kalfsschenkel op z'n Milanees)
Kalfsschenkel op z'n Milanees. Volgens de traditie wordt ossobuco geserveerd met risotto milanese (saffraanrisotto)
Polpette al sugo di pomodoro (Gehaktballen in tomatensaus)
Net als bij ons bestaat er in Italië geen standaardrecept voor het bereiden van gehaktballen. Ingrediënten die niet mogen ontbreken…
Salsiccia al vino bianco (Verse worst met witte wijn)
Uit Friulië komt dit gerecht van verse varkensworstjes in witte wijn gestoofd.
Salsiccia con lenticchie (verse worst met linzen)
Linzen brengen geluk en voorspoed. Daarom worden ze op nieuwjaarsdag gegeten. De linzen uit Castelluccio in Umbrië worden beschouwd als de lekkerste…
Saltimbocca alla Romana (Kalfslapjes met ham en salie)
Saltimbocca (letterlijke vertaling: spring-in-de-mond) komt uit Rome, maar het gerecht is al sinds het einde van de 19e eeuw ook…
Spezzatino (Runderstoofvlees op z'n Italiaans)
Spezzatino is de Italiaanse versie van stoofvlees. Het kan op allerlei manieren klaargemaakt worden, met rund-, kalfs-, varkens-, schapen-, lams-…
Spezzatino di agnello con patate (Kruidige lamsstoofschotel met aardappelen)
Spezzatino di agnello con patate is een klassieker in de Italiaanse keuken. Deze stoofschotel wordt bereid met lamspoulet, geurige verse…
Vitello tonnato (Kalfsvlees met tonijnsaus)
Een heerlijk gerecht dat koud of lauw wordt geserveerd, en daarom bij uitstek geschikt is voor de zomermaanden of voor…
Zampone con lenticchie (Varkenspoot met linzen)
Ook al is de winter al lang niet meer dé slachttijd, in december zie je in de vitrines van de…
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
U bevindt zich hier:
Start
Hoofdgerechten
Vlees